1

Overwinning in de West Vlaamse derby!

Een West-Vlaamse derby tegen Curtycke Queens X stond gisteren op het menu van de Tiegem Bullets (entente Tiegem Tigers & RSLLE Bullets).

Een vroege try van onze Speedy Gonzalez Heide na amper 2 minuten (!) zorgde voor een vroege voorsprong. Deze werd versterkt door nog een 2e try van onze Speedy. Een voorsprong die we gedurende de hele match niet meer afgegeven hebben. Er werden meters gemaakt door het pack, en door op de juiste momenten mooi uit te spelen naar de lijn slaagden we er in om nog 2 keer over de try lijn te geraken. Maar ook Kortrijk slaagde er in om in de eerste helft 2 tries te scoren. Een vijfde try voor de Tiegem Bullets door Silke werd nadien alsnog (terecht) afgekeurd voor een eerdere knock-on. We gingen rusten met 2 tries voorsprong.

Na de rust werden we wat teruggedreven door Kortrijk die sterk in hun rucks stonden en goed druk bleven zetten na de ruck. In de tweede helft brak de tegenstander nog enkele keren door onze verdediging wat resulteerde in 2 tries. Maar ook wij waren consistent en pakten ook in deze helft nog 4 tries. Eindscore 22 – 48. Een welverdiende en deugddoende overwinning voor de Tiegem Bullets!

We merken dat ons spel steeds beter wordt, en ondanks het feit dat we 2 verschillende teams zijn raken we steeds beter op elkaar ingespeeld. Er werd een paar keer mooi uitgespeeld naar de wings, we gaan goed mee in support en staan al sneller en steviger in onze rucks. Maar er is natuurlijk nog veel ruimte voor verbetering en we moeten nog iets harder (durven) zijn om ook hun rucks te clearen en ook in de verdediging moeten we ons na de ruck nog wat beter organiseren en samen druk zetten. Er waren niet veel scrums, maar door een mooi staaltje hook-werk slaagden we er in om minstens 3 scrums die in het voordeel van de tegenstander waren af te nemen.  

Conclusie: een zeer goede match en mooi teamwerk van Tiegem en Roeselare. 

Tries door Heide (3), Silke (1), Door (1) en Sofie (3)

Vrouwen van de match: Silke (scrumhalf - Tiegem) en Heide (wing RSLLE).

Meer artikels

RSLLE - Namur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas luctus molestie enim, eget iaculis odio tincidunt sed. Integer rutrum, justo at...

Rugby X

Het eerste Roeselaarse rugbytornooi is een feit! Op zaterdag 16 mei opent Rugby RSL haar deuren voor alle dames- en herenploegen uit Belgi&eu...

Kom gerust eens vrijblijvend een training meepikken.

Rugby = respect, samenspel, iedereen welkom

Rugbyrslle zoekt katjes die niet om zonder handschoenen aan te pakken zijn.

Rugby in Roeselare is er voor vrouwen, mannen en jeugd.

FRIENDS, SCRUM and lots of FUN

Eens proberen? #getintorugby – vanaf 6 jaar