1


De Club

Een jonge club met ambitie

Dat kan je wel stellen inderdaad. Rugbyrsl schoot van bij aanvang pijlsnel uit de startblokken. We zetten alles op alles om te doen wat nodig is om organisatorische en sportieve ambities te realiseren.
PUSH, POER en veel, heel veel GOESTING, da's wat ons typeert. En dat dit aanspreekt zien we in het snel groeiende ledental, vooral bij de jeugdafdelingen.

Een eigen plek/degelijke infrastructuur

Het had wat voeten in de aarde aanvankelijk, maar na vier jaar kunnen we heel trots zijn op waar we staan qua infrastructuur. We beschikken over een prachtig veld, degelijke dugouts, professionele veldverlichting, sanitair en kleedkamers én we bouwden zelf een eigen kantine met vergaderzone en technische ruimte naast het veld. Ons wenslijstje is nog niet compleet, maar we zijn alvast heel content met de stand van zaken...

Een sport met waarden

Rugby staat voor respect, samenwerking, strategie en communicatie. Hier kan iedereen zichzelf zijn! Leren van elkaar, relativeringsvermogen en doorzetten, da's een drode draad. Samen sterker zijn en alsmaar sterker worden. Een geheel.  Hier geen lage verwijten tijdens het spel, geen discussie met de scheidsrechter en voor roepende ouders/buitenstaanders passen we. De rode draad in hoe we met elkaar omgaan is de  liefde voor rugby. Ja, het lijkt een ruige sport, maar we gaan door het vuur voor onze ploegmaten en we houden van onze opponenten. Ook als de wedstrijd hard verliep of verloren wordt. 

Gedreven en enthousiast bestuur

Doen wat je graag doet, doelen bepalen en nastreven en daarop inzetten verbindt ons. Vanaf een leeg blad schreven we aan een mooi verhaal. We bouwen voortschrijdend aan structuur en aansturing. Dit doen we door frequente meetings, zowel gericht op operationele uitdagingen als op het garanderen van futureproofness. Door onverdroten inzet, een positief project en de communicatie errond, kunnen we op hoge betrokkenheid en hulp van de leden rekenen. En dat maakt het de moeite waard!

Open voor iedereen

Vrouw, man, jong, oud....  Onze rugbyclub staat in principe open voor iedereen. Respect is daarbij een belangrijke parameter. Rugby kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan lichaamsbouw tussen de spelers, waarbij elk zijn fysieke kenmerken binnen een bepaalde positie op het veld kan uitspelen. Kansen geven, iedereen zichzelf laten zijn. Da's van belang. En pesten tolereren we niet. Naast het sportieve resultaat, streven we vooral naar 'fun and friends', waarbij het "iedereen welkom" gevoel, het sociale aspect, het samen leute beleven, primeert.  We hanteren democratische prijzen zodat dit een sport voor iedereen kan zijn.


 

Een sociale club

Onze club is meer dan trainen en spelen. We willen een vriendengroep zijn, vol verscheidenheid, maar één op het veld én ernaast. De kerstmarkt, zomerbar, fin de saison, push forward event, containerfeesten, initiatiedagen, uitjes naar wedstrijden en gezamenlijke skireis, één voor één momenten waarbij het allemaal draait om samen leute en sfeer maken. Een gespreksonderwerp hebben we alvast altijd: RUGBY :-)

Sponsors die partners zijn

We houden van onze sponsors en zijn dankbaar voor de steun. Dankzij hen kunnen we de club blijven uitbouwen. Het zijn steeds firma's die onze passie voor rugby, en de kenmerken ervan, appreciëren en delen. Poer geven, zich inzetten en doorzetten, samenwerking, verscheidenheid, alles geven, blijven gaan ook als het tegenzit, streven naar beter, het zijn elementen die ook een goede firma typeren. Bovendien wordt onze sport beoefend door mensen van zeer gemengde pluimage. Een mooi netwerk, zeg maar. Ook een commerciële doelgroep. Onze site, social en communicatieve aanpak garandeert ook return. Want onze sponsors tevreden maken en houden, da's echt wel een bekommernis.


Het Bestuur


De Trainers


Ondersteunende functies

Bouw mee aan onze club – word sponsor of koop koekjes

Rugby is een faire sport, doordrongen van respect voor alle participanten

Leute met de vriendinnen, aan je conditie werken en bij het eerste damesteam van rugbyrsl horen? Het kàn. Laat van je horen!

Kom gerust eens vrijblijvend een training meepikken.

Rugby = respect, samenspel, iedereen welkom

Rugby in Roeselare is er voor vrouwen, mannen en jeugd.

FRIENDS, SCRUM and lots of FUN

Eens proberen? #getintorugby – vanaf 6 jaar