1


Veelgestelde Vragen

 • Ik ben ouder en wens mij in te zetten als vrijwilliger

  (binnenkort meer info)

 • Welke merchandising van de club kan ik bekomen?

  (binnenkort meer)

 • Rugby, is dat niet gevaarlijk?

  We weten dat dit vooroordeel sterk leeft bij heel wat mensen en dit niet zelden als een obstakel aangehaald wordt om het dan toch maar niet te proberen.

  Maar rugby is helemaal niet gevaarlijker dan veel andere sporten. De mate van impactintensiteit evolueert ook per leeftijdscategorie. Voor de jongsten kan je rugby zien als een soort tikkertje waarbij snelheid, behendigheid, oog-hand coördinatie,  balbezit en passen, samenspel en verstandhouding alsook diverse strategische technieken aangeleerd worden.

  Rugby is natuurlijk wel een contactsport wat  inhoudt dat er een bepaalde impact is op het lichaam. Die is echter gekanaliseerd binnen een traject van heldere voorschriften en methodes die de spelhandelingen heel goed regelen.

  Technieken om spelfases als scrum, tackle, ruck, line-out etc… correct en veilig uit te voeren, rekening houdend met elkaar zijn er om incidenten of accidenten te vermijden. (de bedoeling van het spel is helemaal niet iemand pijn te doen)
  Meer info over de spelfases vindt u binnenkort op onze blog.

  Alles komt neer op het juist hanteren van de aangeleerde technieken en het respectvol omgaan met elkaar. Het spel fair spelen en het oordeel van de scheidsrechter ten alle tijde rigoureus respecteren hoort daar ook bij. 
  Basiswaardes die er voor zorgen dat rugby een veilig sport is, waar mensen zich in verbonden weten, waar respect heerst voor de regels, de scheidsrechter, elkaar, de tegenpartij en de toeschouwers van beide teams.

  Verder is het natuurlijk ook zo dat er beschermende bit voor de tanden verplicht aan te schaffen  en dat wie dat wenst ook een headcap kan aanschaffen.

 • Clubreglement

  Op heden schrijven we voortschrijdend verder aan een geactualiseerde versie van ons clubreglement. Dit zult u binnen afzienbare tijd kunnen raadplegen.

 • Waar en wanneer gaan de trainingen door

  We trainen vanaf 2019 standaard op onze hoofdlocatie, het veld ‘onze kinderen’ te hoogstraat 98 te Rumbeke. Niet ver van het Sterrebos
  De trainingen voor de  jeugd vinden telkens plaats van 18.30 tot 20.00 uur.
  De trainingen voor de vrouwen en mannen gaan steeds door van 20 u tot 22u.
  Er zijn kleedkamers en er is douchefaciliteit.

 • Kan ik als ouder of derde partij de trainingen meevolgen?

  Natuurlijk. Ouders die de training van aan de zijlijn willen volgen zijn meer dan welkom. Je kan als ouder aan de gekalkte buitenlijnen van het veld wachten of je maakt het jezelf gezellig in onze clubkantine, met een hapje of een drankje terwijl jouw koters zich de ziel uit hun lijf rennen, eens goed stoom kunnen afblazen, positieve energie opdoen, met hun maatjes fun maken, zich heerlijk uitleven dus.  Afhankelijk van interne beschikbaarheid proberen we de bar zo veel mogelijk open te houden.

  Mocht je als ouder de goesting voelen opkomen om bepaalde taken op jou te nemen om onze club te helpen bij het beheer, dan is dat zeker ook een mogelijkheid waarvoor we openstaan.
  Daartoe best contact leggen via info@rugbyrsl.be

 • Ik wil het eens proberen, maar wil eerst wat meer info, bij wie kan ik terecht?

  Natuurlijk kan je altijd terecht bij het bestuur via ons contactformulier, waarna we de vraag dispatchen naar de juiste verantwoordelijke. Om het verkeer m.b.t. intake/eerste kennismaking of interesse om eens mee te trainen vlot te stroomlijnen, hebben we een verantwoordelijke voorzien voor iedere afdeling, ter opvolging van uw vragen.

  Vragen om mee te trainen of kennis te maken met de vrouwen: zanna@rugbyrsl.be
  Vragen om mee te trainen of kennis te maken met de mannen: alex@rugbyrsl.be
  Vragen om mee te trainen of kennis te maken met de jeugdwerking: jeugd@rugbyrsl.be

 • Wat kost het om lid te worden en wat dekken die kosten?

  Het lidgeld proberen we zo budgetvriendelijk mogelijk te houden. Dit doen we door goed op de uitgaven te letten, voldoende sponsors te werven en door onze investeringen te spreiden in de tijd.
  De club heeft echter heel wat middelen nodig, louter en alleen nog maar voor kosten als veldhuur, elektriciteit, scheidsrechtersbijdrages, bouw clubhuis, materiaal, matchoutfit spelers, verzekeringen en licenties.
  Op heden draait de hele club op vrijwillige inzet en we proberen daar in de mate van het mogelijk zo veel mogelijk naar te streven.

  Er zijn weliswaar nog eenaantal andere, weliswaar beperkte,kosten. Zo is het belangrijk degelijke schoenen aan te schaffen, gewone eenvoudige sportkledij en een bit om de tanden te beschermen. Een aantal andere accessoires zijn ook soms nuttig (bvb een headcap)

   

  In 2019 ligt het lidgeld voor dames op 170 euro, voor heren op 170 euro, voor jeugd op 105 euro.

 • Wie kan er lid worden van Rugby RSL?

  Iedereen!
  Ben je nieuwsgierig of moet je je energie ergens in kwijt kunnen? Wil je even proberen? Kom maar af!
  Zeker het proberen waard! Je bent steeds welkom!

 • Waar kan ik materiaal kopen?

  Jullie kunnen via ons alle materiaal aanschaffen.

 • Kan ik als vrouw ook meedoen aan de trainingen?

  Wie zich als meisje aangesproken voelt om rugby in alle facetten te leren kennen en vooral te spelen en mee deel wenst uit te maken van het Roeselaarse vrouwenteam, mag zich zeker aanmelden. We staan er voor open dit uit te bouwen, maar we moeten natuurlijk eerst een contigent van minstens 20 enthousiaste dames vinden die dit zien zitten. We verzamelen alvast graag uw contactgegevens indien je jezelf op de lijst van geÏnteresseerden wilt laten zetten.

 • Kan ik sponsor worden?

  Zeker en vast!
  denk je een lange termijn verbintenis met Rugby RSL te willen aangaan, bel dan 0486 20 20 27 (clubsecretaris) of mail naar info@rugbyrsl.be

Kom gerust eens vrijblijvend een training meepikken.

Rugby = respect, samenspel, iedereen welkom

Onze damesploeg zoekt een coach – onze dames willen vooruit. Met jou?

Rugbyrslle zoekt katjes die niet om zonder handschoenen aan te pakken zijn.

Rugby in Roeselare is er voor vrouwen, mannen en jeugd.

FRIENDS, SCRUM and lots of FUN

Eens proberen? #getintorugby – vanaf 6 jaar